Om användning av appen i EU, Storbritannien, Brasilien eller Vietnam eller av invånare i Kalifornien

De versioner av appen som Kaspersky och våra partners distribuerar i EU, Storbritannien, Brasilien och Vietnam (samt de versioner som är avsedda att användas av personer som är bosatta i Kalifornien) uppfyller kraven i de bestämmelser som reglerar insamling och behandling av personuppgifter data som har fastställts i dessa regioner.

När du godkänner licensavtalet för slutanvändare och integritetspolicyn bekräftar du att du har den ålder som krävs för att installera Kaspersky-appen i EU, Storbritannien, Brasilien, Vietnam eller den amerikanska delstaten Kalifornien. När Kaspersky-appen har installerats kan du läsa och godkänna de allmänna villkoren som krävs för den första installationen och användningen av Kaspersky-appen.

Det finns också två valfria meddelanden som du kan godkänna: Kaspersky Security nätverksmeddelandet som krävs för att öka programvarans reaktionshastighet på informations- och nätverkssäkerhetshot och meddelandet om databehandling för marknadsföringsändamål som krävs för att Kaspersky ska kunna ge dig fördelaktigare erbjudanden. Om du väljer att godkänna dessa policyer, kan du när som helst neka till dem i programinställningarna.

Visa, godkänn eller avvisa de ytterligare villkoren

Du kommer också att bli ombedd att godkänna meddelandet om databehandling i syfte att tillhandahålla VPN-funktioner som krävs för att VPN-funktionen ska fungera och Meddelande om databehandling i syfte att tillhandahålla funktionen Övervakare av smarthem som krävs för att funktionerna i Övervakare av smarthem ska fungera första gången du öppnar funktionsskärmen i appen (observera att du måste använda prenumeration av Kaspersky-appen för att aktivera funktionen Övervakare av smarthem).

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke att tillhandahålla data som krävs för att funktionen Övervakare av smarthem eller VPN-funktionen ska fungera.

Återkalla ditt samtycke och inaktivera respektive funktion

Om du inte godkänner meddelandet om databehandling i syfte att tillhandahålla VPN-funktioner slutar VPN-funktionen att fungera. Om du inte godkänner Meddelande om databehandling i syfte att tillhandahålla funktionen Övervakare av smarthem slutar Övervakare av smarthem-funktionen att fungera.

Enligt GDPR har du vissa rättigheter angående dina personuppgifter (läs avsnittet Dina rättigheter och alternativ i sekretesspolicyn för produkter och tjänster för mer information). Du har rätt att ta bort alla dina personuppgifter som skickats av den installerade appen från Kaspersky. Om du vill ta bort alla personuppgifter som skickats av den installerade appen från Kaspersky ska du kontakta kundtjänsten och uppge enhets- och installations-ID.

Se din enhet och dittt installations-ID

Om du vill utnyttja din rätt att ta bort redan skickade data kan du kontakta oss direkt via https://support.kaspersky.com/general/privacy för att begära radering.